• Multidisciplinair
  • Productie volgens klantspecificatie
  • Creatieve vakmensen
  • Eigen engineeringafdeling

Over ons

Machinefabriek J. Poot heeft alle disciplines op het gebied van metaalbewerking in huis. U heeft zodoende één aanspreekpunt voor alle metaaltechnische vraagstukken. Hoe eenvoudig of complex uw vraag ook is: wij ontzorgen u.

Onze engineerafdeling beschikt over de kennis en expertise om constructies, plaatwerk, machineonderdelen en/of productielijnen te ontwikkelen, die aansluiten bij uw behoeften.

We denken uitgebreid met u mee over productie-efficiëntie, kostenbesparing en duurzame metalen oplossingen. Onze opdrachtgevers bevinden zich binnen het bedrijfsleven, offshore, de overheid en non-profitorganisaties.

over-ons-Machinebabriek-J-Poot.jpg

Historie

Machinefabriek J. Poot is opgericht door Sjaak Poot. Samen met een compagnon leidde hij al 15 jaar een metaalconstructiebedrijf. In 1994 kreeg hij de gelegenheid een bestaande machinefabriek over te nemen en volledig zelfstandig verder te gaan.

Deze kans greep hij met beide handen aan. De fijnmechanische verspaning vormde bovendien de gelegenheid een totaalaanbieder te worden op het gebied van metaalbewerking. 

Enkele jaren later trad zijn neef en werktuigbouwkundig ingenieur Ferry Brakel toe tot het management van het bedrijf. Met de inbreng van zijn jarenlange industriële projectervaring hebben zij de fabriek weten uit te bouwen tot een modern machinepark van zo’n 5.000 m2, met goed opgeleide en gekwalificeerde medewerkers, die zich onder andere bezighouden met plaatwerk, constructiebouw, verspaning en machinebouw. Sinds januari 2020 is Ferry algemeen directeur van Machinefabriek J. Poot.

“The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten.”
~ Benjamin Franklin

Deze quote van de Amerikaanse politicus en wetenschapper Benjamin Franklin (1706-1790) heeft een prominente plaats gekregen in onze fabriek. De hoge kwaliteit van de door ons geleverde producten en diensten maakt dat wij niet altijd de goedkoopste zijn, maar de kans op falen en de daarmee gepaard gaande hoge kosten van herstel en productieverlies is daardoor wel zeer gering.

De dienstverlening van onze machinefabriek is gebaseerd op de volgende pijlers

2multidisciplinair-mf-poot.svg

Multidisciplinair

Doordat we alle metaalbewerkingen in huis hebben en beschikken over een groot netwerk van toeleveranciers, kunnen we heel breed naar een oplossing zoeken.

2flexibele-organisatie-mf-poot.svg

Flexibele organisatie

We hebben een informele, klantgerichte en resultaatgerichte bedrijfscultuur. U kunt altijd bij ons binnenlopen als u een machineonderdeel wilt laten repareren of namaken. Bij spoed gaan we direct voor u aan de slag.

2productie+volgens+klantspecificatie-mf-poot.svg

Productie volgens klantspecificatie

We leveren enkelstuks en/of kleine series. Dankzij deze kleinschalige productie kunnen we iedere klantwens geheel op maat verwerken.

2creatieve+vakmensen-mf-poot.svg

Creatieve vakmensen

Door onze uitgebreide kennis en beschikking over uiteenlopende materialen en technieken, kunnen we de levensduur van uw machines/constructies verlengen. We reproduceren onderdelen niet alleen, we verbeteren ze ook als u dat wenst.

2eigen+engineeringafdeling-mf-poot.svg

Eigen engineeringafdeling

Onze werktuigbouwkundigen nemen u graag het tekenwerk uit handen op het gebied van spareparts en modificaties. Ook beoordelen ze uw bouwkundige/technische tekeningen en voeren waar nodig verbeteringen door. Ze denken met u mee over productie-efficiëntie, duurzaamheid en kostenbesparing. 

2hulp-mf-poot.svg

Hulp nodig?

Heeft u een project waarmee u onze hulp kunt gebruiken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We zullen dan samen met u de mogelijkheden bespreken!

Neem contact op

Onze productie­methoden, werkwijzen en dienstverlening zijn geborgd in ons ISO-9001 gecertificeerde kwaliteits­management­systeem.

Scroll naar boven